Ett oerhört avancerat Paint-arbete :-)
Originalkaklet i köket
Badrumsnostalgi

ATICO 1

Vår nya lägenhet ligger allra högst upp i ett bostadshus nära stranden i Pineda de Mar. På bilden är det våningen längst upp till höger. Huset är från 1974 och vi har tagit över efter damen som bott här sedan huset byggdes.Känns som en ynnest och vi är så glada över att kunna bevara lite av det fina;  kaklet som redan fått uppmärksamhet, men också de guldiga glasdörrarna som pryder alla rum förutom toaletten. Tunga, härliga jalusidörrar till terrassen och snygga svarta marmorlister kring golven i alla rum. Stengolven är slipade och blanka som sjutton. Ljust o Fräscht , ni vet!
Vi gissar oss till ca 65 kvadratmeter, fördelat på två sovrum, kök/vardagsrum med öppen planlösning och toa med dusch. Takfläktar i alla rum för att skänka lite svalka och också en AC för att värma upp på vintern. På sommaren är det skönast med fläktarna. Tycker vi.Kronan på verket är förstås terrassen - 25 kvadrat med utsikt över lite hav och lite berg. Grill i ena hörnan, 6 sköna stolar och en skön soffa att hänga i. Bäddat för sköna dagar.

Ja, men det är ju så himla ljust & fint! Ja, men det är ju så himla ljust & fint!

OK. Först kommer man in i en liten hall. Kanske kommer du när det är mörkt och inte ser ett skvatt. Det kan bero  att de fenomenalt snygga träjaulusierna är fördragna. Där bakom vilar terrassen.
 

Så där ja!
Utsikt mot havet, 250 meter bort mellan husen

Eftersom vi nordbor vill vara UTE när klimatet är bättre än vårt, tar vi oss direkt ut på terrrassen. I hörnet skymtas en kolgrill och det finns 6 st bekväma stolar att vila upp sig i. En stor härlig soffa att krypa upp i och två stora markiser när solen blir för påträngande. Allt man behöver för att må bra!
 

Utsikt mot bergen
Utsikt mot bergen
Citroner...

Här finns allt vad man behöver; spis, kyl/frys, diskmaskin, mikro och kaffebryggare. Från köket når man "utility-balkongen". Där hittas, förutom morgonsol, ny tvättmaskin, klädstreck och lite sopborstar och plasthinkar i roliga färger.
En bekännelse - jag, Liane - är galen i att tvätta! Med förtjusning går jag upp på husets tak och hänger lakan som sedan får torka i den katalanska solen. Det kanske du också kommer att gilla! Klädnypor är hårdvaluta...
 

Kök med utgång till lilla balkongen
Med köket i ryggen. Ljust!
Antikaffären fick stå till tjänst med spegel och lampa

Med ryggen mot köket blickr du ut i vardagsrummet. Här finns bäddsoffa med plats för 140 cm och också matbord och en TV med USB och HDMI-utgång för filmtokiga :-)

Sova vill man ju också göra på semstern. Vi har en 160-säng i stora sovrummet och två stycken 90-sängar i det lilla. Bäddsoffan mäter 140 och madrassen som hör till   utesoffan, mäter 80 och kan bo på vilket golv som helst. Overkligt gott om förvaring!

Glömde stänga dörren, men man ser ju lite hav från sängen
Byrån mellan sängarna syns inte. Ej heller den stooora garderoben
Tillbaka till 1974, men fint!
Fönster mot lilla balkongen

I väntan på ny bild, där glasskivan är på plats och toasitsen är nerfälld.
Fönstret vetter mot lilla balkongen.