Isaks foto av Sagrada Familia
För 24:e året!

Smått & Gott

Det är ju svårt att inte nämna närheten till Barcelona, en av Europas coolaste städer. Drygt 5 mil skiljer den stora staden från den lilla. Gillar man fotboll har man Camp Nou nära och föredrar man Pshychobilly-festival så stannar man i Pineda. Mellan 4:e till 11:e juli översvämmas Pineda av tatuerade skönheter och alla ser jättefarliga ut men är vänligare än vänligast. Det finns massor av riktigt bra restauranger utanför dörren. Pinxos, musslor, skaldjur...
Många små familjeägda krogar serverar superbra och väldigt prisvärd "Menu del dia" - en slags "dagens rätt" - som på katalanska innebär 3 rätter inklusive vin för en ringa penning.
Bada är härligt! Ta parasollet under armen och hasa några hundra meter ner till stranden. Eller läs en bra bok under markisen på terrassen. Eller spela golf! Klubbor finns att låna i lägenheten och det finns massor av fina banor i närheten. Spaniens finaste - PGA Cataluña - ligger en halvtimme bort med bil.
Har du råkat ta skidorna med dig? Misströsta icke - Andorra ligger ca 2 timmar bort och bjuder på alpina äventyr...och vårdcentralen ligger nedanför vår terrass och har öppet 24 timmar om dygnet, alla dagar på året :-)